Website op internet

Afspraken

Je Website op internet

Om je website op internet te kunnen zetten is enige kennis van internet techniek nuttig.

1. IP-adressen

Elke computer die is aangesloten op het internet heeft een eigen, uniek nummer, het zogenaamde IP-nummer. IP is de afkorting voor het Engelse begrip Internet Protocol.
Een IP-nummer bestaat uit 4 keer 4 getallen tussen 0 en 255. Een voorbeeld van een IP-nummer is 173.194.33.2, dit is een ip-adres van Google.

2. DNS

Iedere website heeft een eigen uniek IP adres. Omdat dit lastig te onthouden is vertaalt men dit naar een naam. Het DNS-systeem zorgt voor de omzetting (DNS = Domain Name Server). Het huren van een domeinnaam kost geld.

3. Internet

Om je site op internet te krijgen zijn er twee mogelijkheden.

a. je eigen computer, via wat software maak je je computer toegankelijk voor andere computers. Het nadeel is dat je computer dan 24 uur per dag moet aanstaan om bereikbaar te zijn.

b. je huurt een stukje hardeschijf ruimte bij een Hostingprovider. Je betaalt daarvoor een bepaald bedrag per maand, afhankelijk van je wensen. Werensite kost ongeveer 5 euro in de maand, inclusief de domeinnaam.

Vervolgens moet je al je bestanden in hmtl code uploaden naar de provider, je noemt je eerste pagina index en je bent online.

Meer informatie over het WorldWideWeb staat hier

Opdrachten

 

 

 

 

©jw webdesign