Dreamweaver

Adobe Dreamweaver is hét programma voor websitebouwers en -beheerders die websites ontwerpen of maken met HTML, PHP, JavaScript, CSS, CFML, ASP, XSLT en XML. In Dreamweaver kunt je werken met een HTML-editor of een 'What you see is what you get-editor' (WYSIWYG).

Bij WYSIWYG ziet je direct hoe je website er uit komt te zien. Bij een HTML-teksteditor werk je met code.

Voor het bewerken van HTML-en CSS-code, is Adobe Dreamweaver de standaard geworden. Het is eenvoudig te gebruiken en zijn split-code of ontwerpweergave, laat je in real-time zien hoe code je ontwerp en lay-out beïnvloedt. Deze functie alleen al maakt Dreamweaver een ideale omgeving voor het aanscherpen van je HTML en CSS programmering vaardigheden.

Je kunt hier een gratis Dreamweaver proefversie downloaden. Je krijgt dan de nieuwste versie Dreamweaver CC (Creative Cloud). Dit een zogenaamde dertig dagen versie. Je mag de software 30 dagen volledig gebruiken, daarna moet je het kopen of verwijderen.

Wij werken dit schooljaar nog met Dreamweaver CS6 (Creative Suite). Een proefversie hiervan is nog maar lastig te vinden maar staat hier.

Dreamweaver heeft ook functies voor mobiele websiteontwikkeling, zoals het ontwerpen van pagina’s voor venstermaten bij meerdere toestellen.

Dreamweaver heeft ook een ingebouwde FTP (File Transfer Protocol) functie, zodat je Dreamweaver kunt gebruiken om verbinding te maken met je online server en je site-bestanden kunt uploaden.

Kosten:

cc

Deze prijzen zijn alleen zakelijk op te brengen. Gelukkig heeft de firma Adobe voor het onderwijs aangepaste prijzen.

Je kunt het beste kijken op Slim.nl. Op de site van Tabor staat hierover meer informatie.

cc2

 

spy

Daarnaast heb je natuurlijk het illegale circuit. Iets dat ik als docent nooit zal aanraden omdat het voorbijgaat aan het auteursrecht van de makers en bovendien een grote kans geeft op virussen en andere narigheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

©jw webdesign