APP DESIGN

-

3. Het bouwen van applicaties met behulp van Dreamweaver

Apps bouwen met behulp van Dreamweaver is tamelijk makkelijk, de afgelopen maanden heb je behoorlijk veel ervaring met Dreamweaver gekregen. Deze ervaring kun je onverkort toepassen bij het bouwen van apps.

Dreamweaver gebruikt javascript, html5 en CSS3 voor het maken van een app.


 

JQuery Mobile is een gebruikersinterface of ook wel Framework genoemd. Het is een basis opzet om een website te coderen, maar niet zo maar gewone websites.

Websites die gemaakt zijn met jQuery Mobile kunnen op verschillende beeldscherm formaten bekeken worden. Of het een gewone desktop computer is, tablet of mobiele telefoon de websites schalen automatisch met het beeldscherm formaat mee.

Doordat de websites makkelijk kunnen verschalen, is het geschikt om te gebruiken voor websites op mobiele apparaten. Dat is de reden waarom jQuery ervoor gekozen heeft om het jQuery Mobile te noemen.

Een framework is een gebruikersinterface. Dit betekent voor de websitebouwer dat het maken van de codering vereenvoudigd zijn en minder code kan bevatten. Op die manier kan een stuk code uit 4 regels bestaan i.p.v. 15 regels.

Omdat jQuery Mobile opgebouwd is uit de laatste technieken zoals HTML5 en CSS3 is het geoptimaliseerd om te gebruiken voor mobiele apparaten. Omdat het framework ontwikkeld is door JQuery zijn alle functies optimaal te gebruiken en worden standaard gebruikt bij pagina overgangen.

PhoneGap

Phonegap is een framework dat gebruikt wordt voor de onwikkeling van mobiele applicaties. Met Phonegap kunnen applicaties ontwikkeld worden met behulp van webdesign talen als: Javascipt, HTML5 en CSS3 in plaats van specifieke programmeertalen zoals Java (Android) en Objective-C (iOS). Dit betekent dat je een applicatie voor meerdere platformen kunt ontwikkelen en je niet hoeft te beperken tot één besturingssysteem. 

Het grote voordeel is dus dat je niet op verschillende manieren hoeft te programmeren met verschillende programmeertalen voor de verschillende platformen.

In alle gevallen bestaat de basis van een PhoneGap-app uit HTML, CSS en JavaScript. Een en ander in combinatie met een framework als jQuery Mobile.

 

 

     

     

     

     

     

Vervolg

 

©jw webdesign